Jeg
beklager mig ikke. Men man kan bare ikke vinde. I hvert fald ikke alt. Det er
efterhånden et stykke tid siden jeg bloggede om kofta tilberedt af lammekød,
som trådte til fra reservebænken, da fiskehandleren ikke kunne levere havbars
til Uri Buris nordafrikanske havbars, jeg oprindelig havde planlagt. Og så fordi
min slagter var så flink – helt vederlagsfrit – at give mig 250g hakket lam
oven i det kilo jeg skulle have haft. Så jeg beklager mig ikke.
tirsdag den 14. maj 2013
fredag den 10. maj 2013
Spinat med friske hestebønner
For ca.
et års tid siden læste jeg om en opskrift på stegt makrel og hestebønner, som
lød så interessant at jeg måtte give mig i kast med opskriften. Og det førte
mig en tur, først til fiskehandleren, for at købe makrel fileter og dernæst til
grønthandleren for at købe de lysegrønne hestebønner.
tirsdag den 7. maj 2013
Trish Deseines chokoladekage uden mel (næsten)
Jeg har
for nylig været igennem skabe og skuffer i køkkenet for at få gjort lidt rent
og ryddet op. Som det så jævnligt sker under disse operationer finder jeg altid
lige et par ting, der skal bruges op inden så forfærdelig lang tid.
Til
gengæld er det mindre normalt at netop de ting jeg finder er chokolade, men her
sad altså to pladder orangechokolade, som ikke var blevet omsat til noget mere
fornuftigt.
Heldigvis kan jeg en opskrift eller to med orangechokolade, som fx den italienske panforte, men egentlig er det min erfaring at man i mange opskrifter kan bruge orangechokolade i stedet for almindelig, hvis det er det man har.
Heldigvis kan jeg en opskrift eller to med orangechokolade, som fx den italienske panforte, men egentlig er det min erfaring at man i mange opskrifter kan bruge orangechokolade i stedet for almindelig, hvis det er det man har.
fredag den 3. maj 2013
Stegt kyllingeoverlår med sprødt skind, ris og kikærtesalat
Ikke nok
med det, bloggere vil gerne have feed back fra bl.a. andre bloggere. Og læsere
der skal bruge opskrifterne – i hvert fald hvis du er lidt som jeg – vil gerne kende
til andre læseres oplevelser med opskriften.
tirsdag den 30. april 2013
Tabouleh prinicppet og en kikærtesalat med feta, rødløg og krydderurter
Selv er
jeg vild med både bønner og kikærter og indtager dem jævnligt i forskellige
afskygninger. Men du behøver faktisk ikke være vild med kikærter for at kunne
lide salaten her, som tilsyneladende er en af kikærtefornægternes undtagelser.
tirsdag den 23. april 2013
Bededagen og Heibergs muffins med pære, kokos og chokolade
En af de bøger jeg som chokoladeelsker har brugt rigtig mange gange, og som jeg kunne bage min vej igennem, er Morten Heibergs fristelser. Det er en bog jeg ofte finder frem, ved ferie og helligdage, som den opkommende store bededag, hvor jeg har lyst til at forkæle familie og venner med lidt god chokolade eller bagværk.
torsdag den 18. april 2013
Græsk salat med dild - og en dag i et madliv
Som jeg
skrev i indlægget her, sker det at man går til grønthandleren og kommer hjem
med en noget der ikke lige stod på indkøbslisten. Det skete fx da jeg for nogle
dage siden, så det mest generøse bundt dild jeg nogensinde har set. Da grønt skal
spises mens det er frisk og har en forholdsvis kort holdbarhed, ræser min hjerne
i en situation som denne på højtryk for at finde på retter hvor frisk dild
indgår. Og hvilke tilberedninger der vil gå godt til retterne med dild. Og om familien
er hjemme til middag de næste par dage så vi kan nå at få spist alle retterne
med dild, der er på tegnebrættet.
Abonner på:
Opslag (Atom)