tirsdag den 14. maj 2013

Uri Buris havbars i marokkansk/nordafrikansk stil

Jeg beklager mig ikke. Men man kan bare ikke vinde. I hvert fald ikke alt. Det er efterhånden et stykke tid siden jeg bloggede om kofta tilberedt af lammekød, som trådte til fra reservebænken, da fiskehandleren ikke kunne levere havbars til Uri Buris nordafrikanske havbars, jeg oprindelig havde planlagt. Og så fordi min slagter var så flink – helt vederlagsfrit – at give mig 250g hakket lam oven i det kilo jeg skulle have haft. Så jeg beklager mig ikke.

fredag den 10. maj 2013

Spinat med friske hestebønner


Spinat med friske hestebønner
For ca. et års tid siden læste jeg om en opskrift på stegt makrel og hestebønner, som lød så interessant at jeg måtte give mig i kast med opskriften. Og det førte mig en tur, først til fiskehandleren, for at købe makrel fileter og dernæst til grønthandleren for at købe de lysegrønne hestebønner.  
 
Den pose frosne bønner jeg fik fat i, har sikkert været ret fin. I hvert fald var den hinde der sidder uden om bønnerne fjernet. Til gengæld var den angivne kogetid på 10 min. vist ikke videre nøjagtig. For efter ca. 8 minutters kogetid var bønnerne helt og aldeles udkogte om end stadig velsmagende- Så jeg valgte ikke at poste et indlæg om det og havde indtil i dag lykkelig glemt alt om min lille fiasko.
Friskbælgede hestebønner

tirsdag den 7. maj 2013

Trish Deseines chokoladekage uden mel (næsten)

Chokoladekage (næsten) uden mel 

Jeg har for nylig været igennem skabe og skuffer i køkkenet for at få gjort lidt rent og ryddet op. Som det så jævnligt sker under disse operationer finder jeg altid lige et par ting, der skal bruges op inden så forfærdelig lang tid.
 
Til gengæld er det mindre normalt at netop de ting jeg finder er chokolade, men her sad altså to pladder orangechokolade, som ikke var blevet omsat til noget mere fornuftigt.

Heldigvis kan jeg en opskrift eller to med orangechokolade, som fx den italienske panforte, men egentlig er det min erfaring at man i mange opskrifter kan bruge orangechokolade i stedet for almindelig, hvis det er det man har.
Bagt chokoladekage

fredag den 3. maj 2013

Stegt kyllingeoverlår med sprødt skind, ris og kikærtesalat


I et blogindlæg hos Will Write for Food, læste jeg at en god blogger selv finder på sine opskrifter. Jeg ved at jeg kun er enig med hende i en meget lille udstrækning. Og mange af de blogs som jeg selv synes er gode, kan sagtens poste opskrifter – mere eller mindre modificeret – fra andre kogebøger, andre blogs osv. Så for mig er det helt legitimt at lave opskrifter hentet andre steder fra.

Ikke nok med det, bloggere vil gerne have feed back fra bl.a. andre bloggere. Og læsere der skal bruge opskrifterne – i hvert fald hvis du er lidt som jeg – vil gerne kende til andre læseres oplevelser med opskriften.

tirsdag den 30. april 2013

Tabouleh prinicppet og en kikærtesalat med feta, rødløg og krydderurter

Kikærtesalat med feta og krydderurter

Bælgfrugter som kikærter, linser og bønner er noget mange har det svært med. Selv de mest forsvorne kikærtehadere kan lide en god humus, men der stopper det som regel også.

Selv er jeg vild med både bønner og kikærter og indtager dem jævnligt i forskellige afskygninger. Men du behøver faktisk ikke være vild med kikærter for at kunne lide salaten her, som tilsyneladende er en af kikærtefornægternes undtagelser.
 
Mynte, agurker og peberfrugter

tirsdag den 23. april 2013

Bededagen og Heibergs muffins med pære, kokos og chokolade

Heibergs pæremuffins

En af de bøger jeg som chokoladeelsker har brugt rigtig mange gange, og som jeg kunne bage min vej igennem, er Morten Heibergs fristelser. Det er en bog jeg ofte finder frem, ved ferie og helligdage, som den opkommende store bededag, hvor jeg har lyst til at forkæle familie og venner med lidt god chokolade eller bagværk.
 
Muffins er sammen med dens nære slægtning cupcaken – og bededags hveden – udskældt bagværk. Og måske er der noget om snakken.

Pærer og hakket chokolade 

torsdag den 18. april 2013

Græsk salat med dild - og en dag i et madliv


Som jeg skrev i indlægget her, sker det at man går til grønthandleren og kommer hjem med en noget der ikke lige stod på indkøbslisten. Det skete fx da jeg for nogle dage siden, så det mest generøse bundt dild jeg nogensinde har set. Da grønt skal spises mens det er frisk og har en forholdsvis kort holdbarhed, ræser min hjerne i en situation som denne på højtryk for at finde på retter hvor frisk dild indgår. Og hvilke tilberedninger der vil gå godt til retterne med dild. Og om familien er hjemme til middag de næste par dage så vi kan nå at få spist alle retterne med dild, der er på tegnebrættet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...