fredag den 28. juni 2013

Fladmast kylling med kartofler


Finder jeg noget jeg godt kan li’, det være sig en opskrift, bog, et blogindlæg, en rejse eller hvad det nu måtte være, kan jeg genbesøge det 1000 gange. Et af mine absolutte yndlingsindlæg er David Lebovitz om spydstegt kylling fra Bastille markedet i Paris. Måske den perfekte kylling. Ren food porn.

Vi spiser, desværre, ikke så meget kylling herhjemme. Ikke fordi der er umuligt at tilberede den perfekte (helstegte) kylling, som onde tunge påstår, men nærmere fordi kylling er relativt dyrt. I hvert fald hvis den skal være økologisk eller af ordentlig kvalitet.

tirsdag den 25. juni 2013

Hjemmelavet lasagne af lammekød

Hjemmelavet lassagne af lam
Et af vores vennepar er rigtig glade for at servere lasagne for børnene ved festlige lejligheder, som nytårsaften eller til middage hvor de voksne skal spise igennem med fem retter. Og selvom man i den konktest ikke på nogen måde føler sig snydt, er det lidt sjovt at tænke på at voksne er mindst lige så glade for lasagne som børnene er.

Faktisk har en af mine venner, som for nylig var til middag, proklameret at lasagne er hans livret og at hans mor laver den bedste lasagne i verden. Og at han kan – tro det eller ej - sætte mere til livs end en bestemt overvægtig kat, fik jeg således bekræftet ved selvsyn.
Hjemmelavet pasta bliver til

tirsdag den 11. juni 2013

Kinesisk broccoli i østerssovs

Broccoli i østerssovs

Det kan godt være at børn ikke kan li’ rosenkål. Til gengæld er de fleste ret vilde med broccoli, i modsætning til mange voksne jeg kender. Faktisk husker jeg at jeg som barn synes godt om de saftige og let sødlige grønne stængler og blomster. I dag kan jeg stadig godt li’ broccoli uden jeg dog synes den i sig selv er det mest spændene du kan servere. Men ret skal være ret: som tilbehør er dampet broccoli ikke helt tosset.

fredag den 7. juni 2013

Fiskefrikadeller af torsk

Fiskefrikadeller
Jeg læste en gang på en madblog at man aldrig skal starte et indlæg med at undskylde. Så det vil jeg straks undlade at følge. Undskyld! Nu vil du måske gerne vide hvorfor jeg sådan helt uopfordret undskylder. I så tilfælde må du væbne dig med en smule tålmodighed.

For lidt over en uge siden bloggede jeg om en thailandsk ret af oksekød stegt med cashew nødder. Udover at smage forrygende er retten en måde at være fleksibel på i forhold til mad og vejr: retten passer nemlig rigtig godt til sommervejr samtidig med at den ikke er mindre forrygende skulle sommervejret fejle og du finder dig selv våd, kold og gennemblødt som jeg gjorde her. Og derfor var mere i humør til nærende simre retter end let sommermad.
Torskefilet og torsk skåret i tern 

tirsdag den 4. juni 2013

Honning soja kylling på spyd


For nylig læste jeg et interessant indlæg ovre hos madbanditten, der stiller spørgsmålet: ” Hvorfor er det, at mad til børn ofte er det allertarveligste? Hvorfor er der røde pølser og burger og fiskefingre serveret med friturestegte pomfritter på restauranternes børnemenuer efterfulgt af billig softice med chokoladesovs fra plastiktube til dessert? Hvad er det, vi lærer vores børn om at gå ud og spise og om mad generelt? At mad bare skal være hurtigt og billigt?”

Skønt jeg har et par meninger om emnet, bilder jeg mig ikke ind at jeg kender svaret (eller har løsningen). Noget jeg til gengæld ikke bilder mig ind, skønt jeg ikke er meget for at indrømme det, er at min datter på syv for noget tid siden kom hjem og proklamerede at kyllingen i 7-11 var mega god.
Honning, soja og marineret kylling

fredag den 31. maj 2013

Kyllingefrikadeller - the basic version


En af de mere fornøjelige kogebøger jeg ejer, er Spis igennem skrevet af Claus Meyer og Arne Astrup. Faktisk er opskriften på æblemuffins, fra bogen det næst meste besøgte indlæg kun overgået af marokkansk tagine med kylling.
 
Bogens opskrifter søger at skære ned på fedtet, uden at det går ud over smagen. Selvom bogen blev skrevet i en tid hvor fedtforskrækkelsen regerede, tjener det til forfatternes ære, at de ikke har begået et "kampskrift imod piskefløde eller foie gras", men snarere er fortalere for at bruge fedtet optimalt. 

Blanding til fars 

tirsdag den 28. maj 2013

Thai oksekød stegt med cashew nødder


Forleden, da jeg var over hos stonesoup læste jeg om en af udfordringerne ved at lave madplaner; nemlig vejret:

It’s nearly impossible to predict that Wednesday is going to be the coldest February day on record and you’ll be craving a comforting bowl of soup, rather than the cool & light salad you had in the meal plan”.

Så efter nogle dage med godt vejr er regn og kulde atter over landet. Og det måtte vel komme. Ikke at jeg beklager mig. Ikke så meget i hvert fald. Og slet ikke så meget at jeg – som det sunde og miljøbevidste menneske jeg er – undlod at tage cyklen til arbejde.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...