tirsdag den 29. oktober 2013

Stegt halloumi med friske figner med mynte

Folk, der som jeg, ikke kan få nok af friske figner har det med at beklage sig over at sæsonen er alt for kort, hvilket jeg er ret så tilbøjelig til at give dem ret i. På den anden side er figner en råvare som jeg forbinder så meget med efteråret at det ville være "forkert" at spise friske figner på andre tidspunkter. Men sjovt nok beklagede jeg mig langt fra da jeg i min sommerferie i Italien fik serveret ricotta tærte med friske figner.
Selv om jeg dette efterår har haft så travlt som aldrig før - så meget at jeg knap har haft tid til at lave mad til min arme familie - endsige blogge om det - er der blevet tid til at skrive om en dessert med friske figner, nemlig figen clafoutis og figen marmelade.  

fredag den 25. oktober 2013

Kylling i kokos og tomat

Mange af mine kogebøger har jeg aldrig nogen sinde lavet noget fra. Og jeg er ikke den eneste der har det sådan, for mange af mine venner jeg taler mad med har det præcis på samme måde. Til gengæld har jeg også kogebøger som jeg bruger rigtig meget og har lavet mange opskrifter fra.
 
Tina Scheftelowitz og Sonja Bocks Geniale Gryderetter og Superbe Supper er en af de bøger jeg har lavet utallige opskrifter fra og det altid med stor succes. Opskrifterne er som regel ikke svære at gå til og maden er fuld af smag. Og en del af opskrifterne er da også kommet på bloggen.


tirsdag den 1. oktober 2013

Figenmarmelade



Selvom jeg anser mig selv for at være gastronomisk nysgerrig, er der en del madkategorier, som kun har en akademisk interesse. Da jeg kun sjældent spiser morgenmad fylder marmelade ikke ret meget i mit madliv og det er derfor ikke noget jeg laver ret meget af endsige blogger om. Dog har jeg blogget om kvædemarmelade og citronmarmelade.

fredag den 27. september 2013

Figenclafoutis - clafoutis med friske figner


En af de ting jeg elsker ved efteråret er de mange for sæsonen unikke råvarer. Jeg tænker her på fx kvæder, granatæbler, pærer, græskar og friske figner. Derfor bloggede jeg også sidste år om kvædemarmelade, kvædekage med marcipan, en frugtsalat med friske figner, mynte og granatæble samt en salat af friske figner, valnødder og feta.

Jeg husker at jeg sidste år på denne tid sad på mit arbejde og drømte om at skabe en figentærte med marcipan, Og jeg kom faktisk rundt til at lave tærten, som dog aldrig kom på bloggen, fordi den krævede lidt justeringer jeg ikke havde tid til at eksperimentere med. Så har De, kære læser, en god opskrift på en kage med friske figner og marcipan, hører jeg meget gerne om det.
 
Friske figner

tirsdag den 10. september 2013

Stegte ris - the basic version


I dag er der flere og flere kogebøger med tips og tricks, til hvordan man undgår madspild. Og ris er faktisk noget af det jeg har haft sværest ved. Enten laver jeg for lidt, fordi jeg hader at skulle smide noget ud, eller som det sker mest, laver jeg en lille smule for meget som så må ryge ud, hvis ikke det kan kommes i madpakken næste dag.
 
 
Imidlertid er der retter, som får folk til bevidst at lave for meget af, som når man koger ekstra kartofler eller kød til næste dag biksemad. Og stegte ris kan meget vel være Asiens pendant til vores biksemad. Jeg ved ikke rigtig om det tæller som ”stop” madspild, men denne gang kogte jeg bevidst dobbelt så meget ris som normalt, for at afprøve stegte ris.
 

fredag den 30. august 2013

Skinkeschnitzler med kartofler og tilbehør


I min hverdag er kartofler noget der skal planlægges, for som regel er der ikke tid til at skrælle kartofler og få dem stegt inden aftensmaden. Jeg ved godt at man kan få pommes frites, kartoffelbåde og andre "kartoffelprodukter" som det så fint hedder i supermarkedet, men jeg må nok erkende at jeg har opgivet dem. De bliver bare aldrig ret spændene, men tro mig, kunne jeg li' dem ville vi spise en del flere kartofler en tilfældet er nu.

tirsdag den 27. august 2013

Nekatarinmarmelade


Jeg har tidligere skrevet indlæg om frugtsalat med friske figner og at jeg nemt kan spise 10 stk. frugt på en dag (det er dog sjældent jeg kommer helt derop). En af grundene til mit ”overdrevne” indtag af frugt er at jeg har langt til arbejde; en afstand jeg dagligt tilbagelægger på cykel – frem og tilbage og i al slags vejr. Så i løbet af dagen består mange af mine ”mellemmåltider” af et stykke frugt og om aftenen er jeg tit set sætte en skål frugtsalat med de fantastiske Reine Claude blommer til livs.  


Med et sådant frugtforbrug sker det ret sjældent at jeg har noget frugt, der skal bruges op her og nu. Men ikke desto mindre fandt jeg mig selv med en gang nektariner, der skulle bruges - nu og her.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...