Wraps
eller tortillas med fyld er meget populære blandt voksne som børn. Og
det er da efterhånden også et stykke tid siden jeg lagde en opskrift på wraps/tortillasmed krydret oksekød til at komme i. Dengang
lagde jeg dog ikke en opskrift op på tomatsalsa og det er det jeg altså gerne vil råde bod på
nu.
Som med så
meget andet ”fastfood”, er småretterne og smagsgiverne på siden mindst lige så
vigtige i forhold til at give retten friskhed og karakter. Tænk bare på hvad en
burger ville være, uden fx ketchup eller syltet agurk.
Pico de
gallo (ordret hvad hanen kan samle op) er en mexicansk tomatsalsa baseret på friske
tomater, løg, koriander, chili og lime og adskiller sig dermed fra det du kan
købe på glas i supermarkedet under navnet ”salsa” og som er en slags tilberedt
tomat-chili relish. Jeg ved ikke om sidstnævnte er traditionel for det
mexicanske køkken, men måske en vidende læser kan komme mig til undsætning her.
Pico de
gallo, derimod er typisk mexicansk og giver friskhed og syre til dine wraps og er derved med til at gøre den mere
interessant. Sammen med fx guacamole kan denne lille salat løfte en wrap op til
et mere smovset niveau og det er sjældent at jeg laver wraps uden at der også
er pico de gallo til.
Så næste gang De, kære læser, skal indtage mellemamerikanske majspandekager, kan De med fordel lave tilberede denne lille salat at servere sammen med.
200g tomater i tern
¼ rødløg i fine tern
Salt
|
2-3 tsk. friskpresset limesaft
1 håndfuld koriander, grofthakket
Chili, finthakket (kan udelades)
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar