Selv er
jeg vild med både bønner og kikærter og indtager dem jævnligt i forskellige
afskygninger. Men du behøver faktisk ikke være vild med kikærter for at kunne
lide salaten her, som tilsyneladende er en af kikærtefornægternes undtagelser.
Da jeg i
en kort overgang arbejde som kok, var denne kikærtesalat en af dem, der først blev
tømt fra buffetens borde og jeg fik jævnligt overbragt venlige kommentarer fra gæster,
der hævdede at de ikke kunne lide kikærter i retning af at denne salat, lige var noget for
dem.Salaten er bygget op omkring ”tabouleh” princippet tilsat rødløg, ekstra krydderurter og feta. Tabouleh princippet foreskriver at bruge en masse (faktisk mest) persille og mynte som tilsættes en lille bitte smule bulgur eller couscous (her udskiftet med mere generøse mængder kikærter). En lille smule, tomat, agurk og evt. peberfrugt, som igen her er doseret mere generøst. Og så olivenolie og citron, som smagsgivere. Jeg har her tilsat frisk oregano, rødløg og feta for ekstra smag og fylde.
Det gode
ved ”tabouleh” princippet er at du fra bunden af kan skabe en sund og
velsmagende salat med grøntsager, bælgfrugter mm. ved at tilsætte finthakkede
krydderurter, til en base af grøntsager salat, kål og bælgfrugter.
1 dåse kikærter (240g drænet)
½ rødløg, i tern
1 rød peberfrugt, i tern
1 lille agurk, i tern
5-6 cherrytomater i tern Frisk oregano, hakket | 5-6 stilke bredbladet persille, blade finthakket 2 stilke mynte, blade finthakket
150g fetaost i tern
½ tsk. salt 1 spsk. olivenolie
½ spsk. citronsaft
|
2. Tilsæt feta, bland godt sammen og pynt evt. med tynde skiver rødløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar