Når jeg
stopper forbi min grønthandler er det som regel med et ret specifikt mål for
øje, nemlig at få indkøbt de grøntsager der skal tilberedes til aftenen.
Selvfølgelig er jeg altid game for om der skulle være noget nyt og spændende i
sortimentet.
Den knap
så ophidsende sandhed er at det er der sjældent. Og som den, ahem, positive
person jeg er, kan jeg nemt se fordelen ved ikke skulle bryde min lille
hjerne om at finde på anvendelsesmuligheder til råvarer, der kunne true med at
ødelægge de planlagte tilberedninger.
Nu havde
jeg heller ikke regnet med at støde på det mest generøse bundt dild jeg nogensinde
har set. Så i et ukarakteristisk øjeblik af beslutsomhed købte jeg bundtet uden
at tænke for meget over det.
Og skulle
de kære læser, som mig, falde over et bundt dild af disse dimensioner, kunne
de, udover denne kartoffel salat, benytte Dem af resten til eksempelvis glaskål med sennep, sorte oliven og dild, græsk salat med dild, fiskefrikadeller meddild og purløg eller fennikelsalat med dild.
1 kg kartofler, skrællet og skåret i tern
1½ tsk. salt
½ bundt purløg, hakket fint
|
½ bundt dild, grofthakket
1 spsk. olie 3 spsk. alm. lager eddike |
1. Kog kartoflerne med 1 tsk. salt
2. Dræn og lad kartoflerne køle en smule af
3. Bland kartofler, med krydderurter, ½ tsk. salt, olie og eddike.
4. Smag til med mere salt og eddike, hvis nødvendigt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar