Som jeg
skrev i indlægget her, sker det at man går til grønthandleren og kommer hjem
med en noget der ikke lige stod på indkøbslisten. Det skete fx da jeg for nogle
dage siden, så det mest generøse bundt dild jeg nogensinde har set. Da grønt skal
spises mens det er frisk og har en forholdsvis kort holdbarhed, ræser min hjerne
i en situation som denne på højtryk for at finde på retter hvor frisk dild
indgår. Og hvilke tilberedninger der vil gå godt til retterne med dild. Og om familien
er hjemme til middag de næste par dage så vi kan nå at få spist alle retterne
med dild, der er på tegnebrættet.
Som regel udvikler situationen sig så til at jeg køber varen, altså et bundt dild, men en vag idé om hvad jeg vil bruge den til og en masse ”jeg kunne…” ”og så kunne jeg også…”, mens hjernen arbejder på højtryk under hele hjemturen.På en god dag udmønter hele hjerneaktiviteten sig i 3-4 anvendelsesmuligheder der på fornuftig vis kan indgå (forestil Dem, kære læser, at et bundt dild kan sætte så megen ”hjerneaktivitet” i gang efter en opslidende arbejdsdag!).
Det viste sig at være en relativ god dag. Til bøffen, fik vi salat af glaskål med sennep, dild og sorte oliven, mens frikadellerne blev ledsaget af kartoffelsalat med purløgog dild (uden majonæse forstås).
Hvilket
bringer os til den græske salat med dild til stegt havbars.
”Min” græske salat
adskiller sig ved at være sprængfuld af friske krydderurter. Jeg giver den alt
hvad jeg har, som denne dag frisk dild, frisk oregano, bredbladet persille og
lidt frisk basilikum (muligvis ikke helt autentisk). Og så er den tilberedt med hele svineriet, hvilket
betyder, tomater, kalamata oliven små orientalske agurker, rødløg, peberfrugt,
citronsaft, olivenolie, og feta.
2-3 bøftomater i grove tern
1 lille orientalsk agurk, i tern
¼ rødløg, i fine tern
1 rød peberfrugt i grove tern
100-150 g feta i tern
6 spsk. frisk dild, hakket |
10 kalamata oliven, udstenet og i grove tern
10 blade oregano, hakket
Lidt bredbladet persille, hakket
3-4 blade basilikum
Saft fra ¼ citron (samt evt. lidt reven citronskal)
2 spsk. olivenolie |
1. Bland
alle ingredienser sammen i en skål på nær feta, lidt hakkede urter til pynt
samt 1 spsk. olivenolie.
2. Smag
til med salt og bland herefter fetaen i salaten og top med hakkede krydderter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar