Måske har De, kære læser, også set glaskålen henne hos grønthandleren eller fået den i en kasse fra Årstiderne. Og hvis du, ligesom mig, ikke har vidst hvad det var eller, hvad du skal bruge den til, får du her fire forslag.
Glaskål beskrives tit som en marsmand, måske pga. sin lysegrønne farve (faktisk findes der også "lilla" glaskål) og de lange ”arme”. Og det kan da godt være at glaskålen ikke ar udseendet med sig.
Til gengæld smager den fremragende. Smagen er frisk og let sød og så har den en vidunderlig sprødhed. Jeg kan særlig godt li’ den rå i salater eller lignende tilberedninger, men den kan også ovnbages – det kan være der kommer et indlæg om det på et senere tidspunkt.
Glaskål smager fremragende i sig selv, fx i tynde skiver, men kan også skæres i tern og kombineres med andre grøntsager og friske krydderurter.
Vi spiser den helt enkelt, men der er masser af muligheder for at videreudvikling, fx med krydderurter som mynte eller citronmelisse og noget sprødt som fx græskarkerner, mandler eller hasselnødder. Og endelig kan jeg ikke forestille mig at lidt reven citronskal ville være helt ved siden af.
Næste ret er inspireret af Provence og Frankrig og er tilberedt af tyndskåret glaskål, vendt i en dressing af dild, sennep, olivenolie og hvidvinseddike og toppet med sorte oliven (I en hyldest til Grækenland brugte jeg kalamata oliven).
De sidste to forslag kommer
fra arkiverne og er en israelsk salat med glaskål, tomat, agurk, rødløg og
krydderurter som du kan finde opskriften på her. Den anden salat er en
kombination af blomkål, glaskål, agurk og purløg og opskriften finder du her.
1 glaskål, skivet tyndt
2 tsk. sennep
2 tsk. hvid balsamico
|
1 spsk. olivenolie
10 sorte oliven, skåret rustikt ud (fjern stenen) 6 spsk. dild, hakket |
2. Dæk glaskål godt i dressingen og smag til med salt.
3. Top med de sidste 2 spsk hakket dild og oliven.
1 glaskål, skivet tyndt
2 tsk. olivenolie |
2 tsk. hvid balsamico
Granatæblekerner |
1. Bland olivenolie og hvid balsamico på en tallerken og krydr med lidt salt.
2. Ved glaskålen godt rundt i dressingen og smag evt. til med salt. Pynt med granatæblekerner og evt. et drys persille eller mynte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar