Når jeg kigger tilbage på nogle af mine tidligere indlæg kan ikke undgå at lægge mærke til at nogle indlæg er mest populære på bestemte tidspunkter af året. Og det er vel egentlig naturligt nok at opskrifter med jordbær er mest populære om sommeren.
På den
anden side bliver vores madvaner også dikteret af religion og traditioner – sæson eller ej - hvilket
det aktuelle ”påskelam” er et godt eksempel på. Lam bliver født tidligt på foråret dvs.
april og er slagteklare engang i efteråret, hvilket vel er en grundende til at
vi får (frossen) lam fra den anden side af jordkloden.
Til
gengæld er jeg Dem svar skyldig, kære læser, i om de ferske og i nogle tilfælde
danske lam, har været på frost eller hvordan det kan gå til at De kan erhverve
Dem fersk lam til påsken.
Men en
ting ved jeg. Og det er at jeg ikke tids nok til påske kan nå at udgive en
opskrift på lam, hvor efterspørgslen – gætter jeg på – er størst. Men måske er lammekøllen
allerede bestilt og måske tænker du blot på at helstege den i ovnen fyldt med hvidløg
og urter som persille, rosmarin og timian.
Har du
derimod ikke tænkt videre over hvad du kunne tænke dig at indtage til lammet tillader
jeg mig at give dig fire forslag fra arkiverne, som passer godt til
påskelammet.
Tzaziki og
lam er som skabt til hinanden og det tager ikke mange minutter at smække den
sammen.
Libanesisk aubergine salat med tomat, hvidløg og persille, passer ikke alene rigtig godt til højtidens lam, men det smukke er at du kan udnytte ovnen til at tilberede auberginen mens lammet steger. Og heller ikke denne ret tager mange minutter at tilberede.
Og endelig kan jeg foreslå Dem en spansk ret af spinat tilberedt med rosiner og pinjekerner, som du finder opskriften på her. En ret med tydelig inspiration fra det mauriske/arabiske køkken. Nu var maurerne nok ikke dem der flittigst holdt påske, men det, Kære læser, skal ikke forhindre Dem fra at bruge retten som tilbehør til Deres påskelam.
Og har du brug for lidt sødt at slutte af med kan du forsøge dig med disse brownies af Morten Heiberg.
God påske!
Tak for et rigtig godt indlæg! Jeg vil glæde mig til at prøve nogle af dine tilbehør. Hilsen T
SvarSletHej Tina
SvarSletTak for din kommentar. Håber tilbehøret falder i din smag!