Jeg har østers- og fiskesovs samt rød og grøn karrypasta på køl. Citrongræs, galanga og limeblade på frost og kokosmælk i køkkenskabet.
Denne ret har været i mit repertoire i nogle år. Jeg tror nok jeg første gang så retten ovre hos Foodfanatic, men jeg har efterhånden lavet den så mange gange (med de variationer der opstår til følge) og skelet til andre opskrifter, at jeg ærlig talt ikke ved om retten er noget man vil kunne genkende i Thailand.
Fx er min version modsat foodfanatics uden bønner, med
østerssovs og så har jeg trods foodfanatics råd alligevel forvekslet hellig
basilikum, med sød basilikum, som smager lidt af anis. Endelig serverer jeg
retten med nudler og ikke med ris.
Jeg ved ikke hvor alle variationerne kommer fra, men udviklingen
i har gjort retten til et hit herhjemme. Så jeg takker alle
inspirationskilderne, der har gjort denne thailandske ret til min helt egen.
2 spsk. olie 1 rødløg, skivet 2 cm ingefær, skrællet og hakket 2 fed hvidløg, finthakket 400gr hakket svinekød | 2 spsk. sojasovs 2 spsk. østerssovs 2 tsk. fiskesovs 250gr ægnudler 2 kviste sød thai basilikum |
1. Varm olien op og svits løg i et par minutter.
2. Ingefær og hvidløg svitses med under omrøring i ca. 1 minut, hvorefter kødet tilsættes og brunes.
3. Når kødet er brunet kommes, soja-, fiske- og østerssovs ved og kødet simrer færdig ved middel varme. Basilikum vendes i, når der mangler ca. 1 minut.
4. Nudler koges med 2 tsk. salt, drænes og skyldes i koldt vand. Kom nudler tilbage i gryden og bland med kødet. Smag til med ca. 2 spsk. yderligere af soja og østerssovs.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar