Da jeg for noget tid siden bloggede om denne ”olympiske” kylling havde jeg gjort mit hjemmearbejde godt nok. Opskriften havde jeg fundet ovre hos en af mine favorit bloggere, David Lebovitz og jeg havde fået det indtryk af at opskriften havde noget med de olympiske lege i Seoul, 1988 at gøre. Det havde den sådan set også.
Hvad jeg ikke vidste var at opskriften kom fra en konkurrence udskrevet af et amerikansk fjerkræ firma og er opkaldt efter de olympiske lege i Seoul 1988. David Lebovitz havde så fået den igennem en amerikansk kogebogsforfatter Arthur Schwartz.
Jeg kan ikke fortænke dig i at tro at opskriften er meget amerikansk og det er den så altså også for en del. Men det er faktisk en ret som er typisk for det koreanske køkken. I hvert fald hvis man som Lebovitz skruer op for frisk ingefær og bruger riseddike.
800g kyllingeunderlår uden skind Olie 4 spsk. riseddike 4 fed hvidløg, finthakket | 3 cm finthakket ingefær 3 spsk. sojasovs 2 spsk. honning Koriander til pynt |
1. Bland honing, ingefær, soja og riseddike.
2. Varm olien op på en pande og brun kyllingestykkerne godt heri.
3. Skru ned for varmen og kom hvidløg ved og steg 1-2 min.
4. Tilsæt herefter sojablandingen og kyllingen simre til den er færdig, vend nogle gange undervejs.
5. Pynt med koriander og server med ris og kimchi.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar