Jeg har
for nylig været igennem skabe og skuffer i køkkenet for at få gjort lidt rent
og ryddet op. Som det så jævnligt sker under disse operationer finder jeg altid
lige et par ting, der skal bruges op inden så forfærdelig lang tid.
Til
gengæld er det mindre normalt at netop de ting jeg finder er chokolade, men her
sad altså to pladder orangechokolade, som ikke var blevet omsat til noget mere
fornuftigt.
Heldigvis kan jeg en opskrift eller to med orangechokolade, som fx den italienske panforte, men egentlig er det min erfaring at man i mange opskrifter kan bruge orangechokolade i stedet for almindelig, hvis det er det man har.
Da jeg udover
at skulle have brugt min orangechokolade op også havde brug for materiale til
et blogindlæg, måtte jeg lægge hovedet lidt i blød for at finde på en anden
løsning. Heldigvis kunne jeg huske at have læst om en chokolade kage af en vis
Trish Deseine – som også kunne laves med
orangechokolade – melt-in-your-mouth-chocolate cake. Og du kan se hende lave den her:Heldigvis kan jeg en opskrift eller to med orangechokolade, som fx den italienske panforte, men egentlig er det min erfaring at man i mange opskrifter kan bruge orangechokolade i stedet for almindelig, hvis det er det man har.
På dansk er den vist bedst kendt som en ”chokoladeballade”, gjort berømt af Anne au chocolat.
Kagen er af den (næsten) melløse, fugtige og sindsygt lækre type, med en tæt chokoladesmag og konsistens. Perfekt som dessert efter et godt måltid.
200g mørk chokolade 55-65%
(Eller 200g orangechokolade)
225g smør
|
225g sukker
5 æg
1 spsk. mel
|
3. Tilsæt et æg ad gangen under let omrøring.
4. Vend til sidst melet i.
5. Kom dejen i en rund springform (ca. 22cm) og bag ca. 25 min ved 190 grader (den skal virke en smule underbagt).
6. Når kagen er kølet af skal den stå i køleskabet i en dags tid, inden den skæres.
4. Vend til sidst melet i.
5. Kom dejen i en rund springform (ca. 22cm) og bag ca. 25 min ved 190 grader (den skal virke en smule underbagt).
6. Når kagen er kølet af skal den stå i køleskabet i en dags tid, inden den skæres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar