For ca.
et års tid siden læste jeg om en opskrift på stegt makrel og hestebønner, som
lød så interessant at jeg måtte give mig i kast med opskriften. Og det førte
mig en tur, først til fiskehandleren, for at købe makrel fileter og dernæst til
grønthandleren for at købe de lysegrønne hestebønner.
Og heller
ikke da jeg begyndt at se friske hestebønner hos grønthandleren kom jeg i tanke
om mit lille misstep med bønnerne (fortrængning er en herlig ting). I stedet var
jeg travlt optaget af, hvad jeg kunne lave med friske bønner, som fx blande
friske hestebønner i salaten med kikærter, rødløg feta og krydderurter, eller
lave de egyptisk bønner ful medames med friskbælgede bønner og tahin og et hav af andre
retter.
3. Tilsæt hvidløg og steg – stadig ved svag varme – i yderligere et minut.
4. Tilsæt spinat, skru op til medium varme, og lad det stege til spinaten er mør og faldet sammen. Smag til med salt. Server fx til stegt kød, fisk eller fjerkræ.
Og de tilberedninger kommer måske op på bloggen på et senere tidspunkt.
Og heller ikke da jeg gik i gang med at tilberede denne ret, som er en ”selvopfunden” variant over den spanske klassiker spinat med kikærter, var der nogen klokker der bimlede og bamlede.
Først da
jeg smagte på min spinat med hestebønner kom jeg i tanke om at den ydre skal på
bønnerne kan være lidt bitter, om end den sagtens kan spises. Heldigvis er der
råd for det. Det er relativt nemt at smutte skallen af både tilberedte og
utilberedte hestebønner.
Er de
tilberedte er det lidt ligesom at smutte mandler. Er de rå kan du ”smutte” dem
ud af skallen ved at tage fat i den lille revne, der er på toppen af bønnen og
trække skallen af. Belønningen er en frisk og meget delikat bønne, der er perfekt
i en salat eller som tilbehør til stegt kød eller fisk.
Spinat med friske hestebønner
|
|
Olivenolie
2 løg i
skiver
200g
friskbælgede hestebønner
|
2 fed
hvidløg, presset
500g
spinat, skyllet og renset
Salt
& peber
|
1. Bælg
hestebønnerne ligesom ærter. Du kan evt. tage den hinde, der sidder udenom af,
ved at sætte neglen i den lille revne på toppen af bønen og hive hinden af. For
at få 200g hestebønner skal du bruge ca. 600g med bælg.
2. Steg
løgene i en generøs mængde olivenolie ved svag varme – i ca. 4 min. Tilsæt
hestebønner og steg i yderligere ca. 4 min. 3. Tilsæt hvidløg og steg – stadig ved svag varme – i yderligere et minut.
4. Tilsæt spinat, skru op til medium varme, og lad det stege til spinaten er mør og faldet sammen. Smag til med salt. Server fx til stegt kød, fisk eller fjerkræ.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar