Finder jeg noget jeg godt kan li’, det være sig en opskrift,
bog, et blogindlæg, en rejse eller hvad det nu måtte være, kan jeg genbesøge
det 1000 gange. Et af mine absolutte yndlingsindlæg er David Lebovitz om
spydstegt kylling fra Bastille markedet i Paris. Måske den perfekte kylling.
Ren food porn.
Vi spiser, desværre, ikke så meget kylling herhjemme. Ikke
fordi der er umuligt at tilberede den perfekte (helstegte) kylling, som onde
tunge påstår, men nærmere fordi kylling er relativt dyrt. I hvert fald hvis den
skal være økologisk eller af ordentlig kvalitet.
For nogle er løsningen at strække kyllingen over flere dage.
Og det er en glimrende idé. Bare ikke når man har lyst til at plukke kyllingen
ren for sprødt, krydret skind og saftigt skind, til der ikke er en mere
tilbage.
Så når trangen til kylling bliver for stor – eller der er
tilbud på en øko kylling – er jeg altid game for en fladmast kylling, som, hvis
du spørger mig er den perfekte måde at helstege en kylling på. Teknikken går ud
på at lægge kyllingen på brystet og så skære ryggen fri, så kyllingen kan
lægges fladt ned (er langt nemmer end det lyder).
Så når trangen til kylling bliver for stor – eller der er tilbud på en øko kylling – er jeg altid game for en fladmast kylling, som, hvis du spørger mig er den perfekte måde at helstege en kylling på. Teknikken går ud på at lægge kyllingen på brystet og så skære ryggen fri, så kyllingen kan lægges fladt ned (er langt nemmer end det lyder).
På den måde skal både bryst og lår have samme stegetid med
det lækreste saftigste kød til følge. Og da kylling med sprødt skind er en
sjældenhed uden lige, strækker jeg våben, betaler ved kasse 1, og lader
kyllingen strække – til et enkelt måltid.
Sådan gør du: Bland 2 tsk. sød paprika og 2 spsk. vand til
en pasta og smør den opskårne kylling i blandingen. Du kan tilføje friske og
tørrede urter som rosmarin, timian, oregano. Drys med salt. Læg kyllingen på en bageplade
beklædt med bagepapir og varm ovnen op til 175 grader. Giv kyllingen 55 min.
Tænd for ovnen grillelement de sidste 5-10 min, men hold godt øje med at på
skindet ikke bliver for mørkt. Du kan evt. pensle med smør olivenolie undervejs
for ekstra sprødt skind.
Kartofler: Skræl og kog kartoflerne i 10 min. Lad
kartoflerne dryppe af og vend dem i kyllinge saften der er løbet ud på
bagepladen og lad dem stege med, de sidste 20 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar