Det er nu
ikke fordi de variationer jeg foreslår, er så vidtgående og det er måske derfor
jeg ikke har haft for vane at give varianterne et selvstændigt indlæg. Indtil for
nylig i hvert fald, hvor en foodie ven jeg delte et måltid med sagde at han elsker
at smage på så mange versioner af en ret som muligt.
Lidt
ligesom at smage samme ret tilberedt af forskellige mennesker og restauranter. Og
måske er det ikke nogen helt dårlig idé, for med lidt held kan variationerne være med til at give inspiration til nye retter. Så her er tre variationer af salaten.
Israelsk salat består i sin grundstruktur af finthakket agurk og tomat med en dressing af olivenolie og citron. Den spises på alle tidspunkter af døgnet - også til morgenmad! Salaten er nok ikke specielt israelsk (palæstinenserne, har jeg ladet mig fortælle, kalder det en arabisk salat) og mange middelhavslande har da også deres variation af denne type salat.
Til de finthakkede
grøntsager kan du så tilføre yderligere hakket grønt, som fx peberfrugter, glaskål,
radiser og løg. Krydderurter som persille, mynte, purløg og dild. Og så evt.
slutte af med noget crunch i form af kerner, pinjekerner eller nødder. Israelsk salat består i sin grundstruktur af finthakket agurk og tomat med en dressing af olivenolie og citron. Den spises på alle tidspunkter af døgnet - også til morgenmad! Salaten er nok ikke specielt israelsk (palæstinenserne, har jeg ladet mig fortælle, kalder det en arabisk salat) og mange middelhavslande har da også deres variation af denne type salat.
Tricket
er at bruge så friske råvarer som muligt og servere salaten straks den er
tilberedt.
De tre
varianter jeg har valgt at lave her er lavet på en grundstamme af tomat, agurk
og rødløg. Hertil er lavet en variation med glaskål i fine tern, der giver ekstra
crunch og sødme. En anden variation er med persille og mynte og endelig en
variation med krydderurter som er toppet med tahin (igen en salat der er mere
arabisk end israelsk).
1 lille agurk i tern (ca.100g) 1/4 rødløg, finthakket 200g tomater, i fine tern ½ glaskål (ca. 150g), i tern |
Salt Peber 1-1½ spsk. friskpresset citronsaft 1-1½ spsk. olivenolie |
1. For basisversionen blandes alle ingredienserne og smages til med salt, peber, citron og olivenolie.
2. For versionen med krydderurter blandes hakket mynte og persille i salaten.
3. For versionen med tahin: Udelad citronsaft og olivenolie og rør i stedet 1-2 spsk. tahin med samme mængde vand. Rør tahini i salaten til alt er dækket af blandingen. Drys evt. yderligere krydderurter over og server straks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar