Det allermest besøgte indlæg her på bloggen, er opskriften på marokkansk tagine med kylling. Og specielt her i kulden, er der ikke noget bedre end at
indtage en varm og lækkert krydret ret fra det nordafrikanske køkken.
Til gengæld har den marokkanske gulerodssalat, der blev
serveret til, kun fået en tiendedel hits i forhold til tagine retten. Det er
rigtigt at man i Marokko ikke ville spise salat til en tagine. Derimod indleder
salater normalt et måltid, som en art forret eller mezze. Alligevel
synes jeg det er synd at salaten, som er lige så klassisk i det marokkanske
køkken som couscous og tagine, ikke har fået mere ”kærlighed” end tilfældet er.
For salatens friskhed og krydring går afsindig godt ikke kun
til tagine, couscous, men også til de fleste stykker stegt fisk, kød eller fjerkræ.
Og det er så grunden til at den marokkanske gulerodssalat får lidt ekstra PR.
Tricket er ikke at overkoge gulerødderne. Det gør du ved at
skære dem i tykke skiver og så ikke give dem mere end 8 min.
Som med så mange salater, er der mange variationsmuligheder.
Du kan blive i det marokkanske tema og fx tilsætte mandler og/eller mynte. Du kan
tilføre mere ”kant” fra kapers, oliven eller saltsyltede citroner (som også
traditionelt spises med tagine).
En anden måde at variere over dette tema er at bruge en
anden type dressing og/eller krydderurter, fra andre sammenhænge. Fx kan du bruge
citrongræs, chili, cashewnødder og lime for et asiatisk tema eller dild, purløg, citronmelisse
og hasselnødder for at komme tilbage til lille Danmark igen.300g gulerødder, skrællet og skåret i tykke ”mønter” 1 lille fed presset hvidløg Saft og reven skal af en halv citron Salt | ½ tsk. spidskommen ½ tsk. sød paprika 1 spsk. olivenolie Koriander eller persille, hakket |
1. Kog gulerødderne i letsaltet vand 8-10 min., dræn og lad dem køle af mens du laver dressingen.
2. Bland de øvrige ingredienser sammen med undtagelse af salt, koriander/persille og citronskal og kom de let afkølede gulerodsmønter heri. Bland godt sammen og smag til med salt og evt. mere citronsaft og pynt med koriander og citronskal.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar