Udover at have set Pixars film, Ratatouille, er der vist kun
en grund til at jeg gav mig i kast med denne version af ratatouille. Og det er
at retten ser så flot ud. Nu tænker du måske at man skal være rablende gal for at
lave mad fra en animationsfilm. Og måske tænker du også på hvordan man får fat
i en opskrift fra en animationsfilm. Og svaret (på det sidste spørgsmål - det første skal jeg nok undlade at svare på) er at denne version af ratatouille
er udviklet til filmen af den amerikanske mesterkok, Thomas Keller, der bl.a. har restauranten The French Laundry. Og den oprindelige opskrift er lagt ud af The New York
Times her.
Nu tænker du måske at det da ikke gør sagen meget bedre: Mad
udviklet til en film, kan det nu være godt? Ja, denne version af den klassiske provencalske
Rataouille, som jeg har blogget om her, har sin berettigelse. Grøntsagerne
bliver skivet ultratyndt, lagt på en tomatbaseret sovs, og herefter bagt i lang
tid, ved svag varme, i ovnen.
Denne tilberedning gør at grøntsagerne bliver dehydrerede,
lidt ligesom de langtidsbagte tomater, jeg tidligere har blogget om, og
koncentrerer smagen. Resultatet bliver rigtig godt.
Navnet er dels et spil på den tyrkiske ret, Imam Biyaldi, som er farseret aubergine og dels på confit, dvs. noget der er langtidssimret i fedtstof, her olivenolie (som der dog er langt mindre af her, da grøntsagerne ikke, som i den klassiske version, steges).
Versionen her er lavet med babyauberginer og minicourgetter.
I den oprindelige version skal retten i ovnen i flere timer, ved svag varme. Men
45-1 time ved 175 grader kan også gøre det, hvis den lange tilberedningstid
ikke passer ind i din dagligdag.
1. Skær grøntsagerne i meget tynde skiver.
2. Spred tomatmarmeladen i bundfen af ovnfast fad og kom grøntsagerne skiftevis på.
3. Krydr med salt og peber, drys Rosmarin og timian samt olivenolie på. Bag i ovnen i 2 timer ved 140 grader (eller 45 min. ved 170).
4. Anret på en tallerken. Bland en vinagrate af olivenolie og balsamico og arranger rundt om grøntsagerne. Pynt med purløg.
Tomatmarmelade eller kraftig tomatsovs 2 minicourgetter i tern 2 babyauberginer i grove tern Olivenolie | 1 god håndfuld cherrytomater Olivenolie og balsamico Salt & peber Rosmarin, timian |
1. Skær grøntsagerne i meget tynde skiver.
2. Spred tomatmarmeladen i bundfen af ovnfast fad og kom grøntsagerne skiftevis på.
3. Krydr med salt og peber, drys Rosmarin og timian samt olivenolie på. Bag i ovnen i 2 timer ved 140 grader (eller 45 min. ved 170).
4. Anret på en tallerken. Bland en vinagrate af olivenolie og balsamico og arranger rundt om grøntsagerne. Pynt med purløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar