tirsdag den 24. juli 2012

Langtidsbagte tomater

Færdigbagte tomater

Inden min nuværende karriere flirtede jeg lidt med kokkefaget og jeg var bl.a., en kort overgang, køkkenchef på et hotel. Kokke spiser ikke. De smager konstant på maden og får derfor sjældent et ”ordentligt” måltid, mens de er på arbejde. Det er først når man kommer hjem at sulten for alvor melder sig. Og da er det som regel for sent, for i modsætning til hotelkøkkenets fyldte køleskabe er det hjemlige køleskab som regel gabende tomt. For hvem har tid til at købe ind når man kommer hjem kl. midnat eller senere?

Tjenere, opvaskere og resten af personalet, derimod, bliver sultne på ”normale” tidspunkter. Og så er det at kokken forventes at bikse noget sammen på trods af at tiden sjældent er til det.

Nogle dage planlagde jeg personale maden ud fra ting der skulle bruges op eller af rester fra gårsdagens servering. Tomater, vendt i havsalt, friskkværnet peber og olivenolie og langtidsbagt i ovnen, serverede vi gennem hele sommeren.

Så når tiden, som altid var knap, og personale maden skulle gå hurtigt, blev de langtidsbagte tomater til en hurtig pastasovs og most med lidt friske urter som basilikum og vupti – mad til alle. Nogle gange blev retten udvidet lidt med lidt frisk revet parmasan eller pecorino romano.

Tomater



Jeg havde faktisk ”glemt” disse tomater fordi jeg ikke har lavet den siden jeg arbejde på hotellet (og måske fordi det ikke er så tit jeg har ovnen kørende i flere timer). Dvs. indtil jeg så en opskrift og anden måde at bruge disse tomater på ovre hos David Lebovitz’ blog, hvor han gned et stykke ristet brød med hvidløg og olivenolie, toppet med tomater og lidt smuldret feta. Det så så lækkert ud at jeg satte ovnen i sving.

Brød med tomater og feta
Du får  en let modificeret udgave af hans opskrift her.

½ kg tomater halveres og blandes med 2 spsk. olivenolie, salt, friskkværnet peber og 1 fed hvidløg skåret i tynde skiver. Kom det hele i et ovnfast fad og bag det ved 150 grader i 2 timer eller mere og lad dem køle af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...