tirsdag den 30. april 2013

Tabouleh prinicppet og en kikærtesalat med feta, rødløg og krydderurter

Kikærtesalat med feta og krydderurter

Bælgfrugter som kikærter, linser og bønner er noget mange har det svært med. Selv de mest forsvorne kikærtehadere kan lide en god humus, men der stopper det som regel også.

Selv er jeg vild med både bønner og kikærter og indtager dem jævnligt i forskellige afskygninger. Men du behøver faktisk ikke være vild med kikærter for at kunne lide salaten her, som tilsyneladende er en af kikærtefornægternes undtagelser.
 
Mynte, agurker og peberfrugter
Da jeg i en kort overgang arbejde som kok, var denne kikærtesalat en af dem, der først blev tømt fra buffetens borde og jeg fik jævnligt overbragt venlige kommentarer fra gæster, der hævdede at de ikke kunne lide kikærter i retning af at denne salat, lige var noget for dem.

Salaten er bygget op omkring ”tabouleh” princippet tilsat rødløg, ekstra krydderurter og feta. Tabouleh princippet foreskriver at bruge en masse (faktisk mest) persille og mynte som tilsættes en lille bitte smule bulgur eller couscous (her udskiftet med mere generøse mængder kikærter). En lille smule, tomat, agurk og evt. peberfrugt, som igen her er doseret mere generøst. Og så olivenolie og citron, som smagsgivere. Jeg har her tilsat frisk oregano, rødløg og feta for ekstra smag og fylde.

Salat og frisk oregano
 
Det gode ved ”tabouleh” princippet er at du fra bunden af kan skabe en sund og velsmagende salat med grøntsager, bælgfrugter mm. ved at tilsætte finthakkede krydderurter, til en base af grøntsager salat, kål og bælgfrugter.

 Jeg kan særligt godt lide salaten til stegt fisk, kylling eller svinekød.


Kikærtesalat med feta, rødløg og krydderurter

1 dåse kikærter (240g drænet)    
½ rødløg, i tern
1 rød peberfrugt, i tern      
1 lille agurk, i tern
5-6 cherrytomater i tern
Frisk oregano, hakket

 

5-6 stilke bredbladet persille, blade finthakket
2 stilke mynte, blade finthakket
150g fetaost i tern
½ tsk. salt
1 spsk. olivenolie
½ spsk. citronsaft

 
1. Bland alle ingredienser sammen undtagen fetaen og smag til med salt.
2. Tilsæt feta, bland godt sammen og pynt evt. med tynde skiver rødløg.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...