tirsdag den 6. september 2011

Tomatmarmelade

Tomatmarmelade

Tomatmarmelade kalder jeg denne her super søde og langtidssimrede tomatsovs. Den smager som en italiensk drøm og er fantastisk der hvor man skal bruge tomatsovs. Og så kan den videreudvikles med krydderier og chili, så den fx kan bruges som salsa. Selv bruger jeg den fx i paella, pizza og til penne med tomat og mozzarella. Sådan gør du:

Hak 2 løg. Kom en god portion olivenolie i en gryde og steg løgene ved allersvageste varme. Når løgene har stegt en 10 minutters tid eller mere - de må ikke brænde på - skruer du op for varmen og kommer en dåse tomatpuré i gryden i 1 minut under omrøring. Kom to dåser flåede tomater i gryden og ca. 2½ dl vand og 1 tsk. salt. Skru op for fuld hammer. Når sovsen koger skruer du helt ned for varmen og lader den simre uden låg i 20-25 min. Kom mere væde i (1-2 dl)og lad det simre igen. Smag nu på sovsen. Du kan gentage processen flere gange indtil du har en sovs du er glad for.
Sovsen holder sig godt i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...