Gode ting bliver ofte til ved et tilfælde og sådan er det også med salaten, vi fik til, som egentlig blev til som en variation over en lignende salat. En bonus ved denne salat er netop at den kan varieres. For et mere asiatisk præg tilføjer du koriander, mynte og topper med cashewnødder. Tilføj koriander, mynte, spidskommen, hvidløg, citronskal og mandler og du har noget inspireret af det marokkanske køkken.
Lidt olie 2 løg i tynde skiver 2 fed hvidløg, finthakket 3-4 stilke citrongræs, finthakket ½ håndfuld limeblade 500gr kyllingebryst i mundrette stykker | 1 dåse kokosmælk 1½ tsk. (sød) paprika ¾ tsk. stødt koriander ½ tsk. stødt spidskommen ¼ tsk. stødt gurkemeje ½ tsk. salt ½ tsk. fiskesovs (kan udelades og mere salt tilføjes) |
1. Varm lidt olie op i en gryde og svits løg i nogle minutter.
2. Skru op for varmen og tilsæt kylling. Når kyllingen er brunet en smule skruer du ned for varmen og tilsætter citrongræs, der svitses med i 2 min.
3. Skru så langt ned du kan for varmen og steg hvidløg med i 1 minut. Tilsæt nu de tørrede krydderier, rør rundt og steg yderligere et minut.
4. Tilsæt nu kokosmælk, salt, fiskesovs og limeblade. Retten skal simre under lå i ca. 25 min. eller til kyllingen er mør. Smag til med salt og top med masser af frisk koriander.
Lav en gryde basmati ris til.
Salaten laves som følger:
1. Del et halvt blomkålshoved i små buketter. Hak, 1/4 agurk og ½ peberfrugt i tern (evt. halvt rød og gul). Bland det hele sammen og hak et halvt bundt purløg og drys over.
2. Krydr med salt og peber og lav en dressing af 1 spsk. olivenolie samt 1 spsk. hvid balsamico. Smag evt. til med mere dressing og/eller salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar