onsdag den 21. september 2011

Majskylling med bulgursalat



Så tager vi en tur hjem til lille Danmark igen og hvem kender ikke den danske klassiker bulgursalat med kylling?! Majskylling er dansk og smager, synes jeg, faktisk ret godt. Kødet er smagfuldt og saftigt. Jeg ved det. Kyllingen har sikkert ikke haft det bedre end konventionelle høns. Af samme grund spiser vi ikke kylling så tit herhjemme, men vælger at investere i en kylling der har haft det godt. Men sandt for dyden, er det nu ikke altid at disse kyllinger smager bedre. For majskyllingen er den væsentligste forskel nok at den er opfodret med en del majs.

Og hvad så med den ærkedanske bulgursalat? Indrømmet, hverken salaten eller ingredienserne er typisk danske. Alligevel er denne måde at lave denne type salat på dansk.

Tillad mig at forklare. En salat som denne er inspireret af arabisk taboule. Den arabiske salat består af en lille bitte smule bulgur - og så får den eller hvad den kan trække af grøntsager og krydderurter, olie og citronsaft. Herhjemme gør vi det lige omvendt. Vi er generøse med bulguren, og til gengæld mere nærige med krydderurter og grønt.

På mit arbejde fx, er de vilde med at lave bulgursalater på denne "danske" eller "vestlige" måde. Så ja, selvom det ikke er en klassisk dansk egnsret, er det måden vi laver denne type salater på herhjemme. Og igen, den er enkel at lave og smager supergodt og så må nationaliteten - eller mangel på samme - hvile i fred. Det var forklaringen - og så til fremgangsmåden.

1. Ovnen skrues op på fuld skrald til den er varm. Kyllingen læggs på en rist i et fad og brunes i ca. 15 min. Skru ned for varmen til 175 grader og steg den færdig, ca. 50-55 min eller mere alt efter størrelse.

2. 2½ dl. kogt bulgur vendes med fintskåren, agurk, peberfrugter, tomater samt rigeligt med purløg (forårsløg) og grofthakket koriander. Kom 1. spsk. olie og 1 spsk. eddike (kan erstattes med citron) i og smag .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...