søndag den 25. september 2011

Café de Paris: Baguettes og hjemmelavet nutella



Ville det ikke være dejligt, hvis du på en doven søndag morgen fandt dig selv indtage morgenkaffen på en café i Paris? Naturligvis ledsaget af en croissant, frisk baguette og den ypperste franske chokolade. Well, Paris blev det ikke til og croissanten ditto. Kaffe, baguette og chokolade blev det dog til og det var så et kompromis der absolut var til at leve med.

Franske Valrhona laver noget af det ypperste chokolade man kan få. På en gang sød, intens og smagfuld. Af den slags chokolade får man sindssygt lækkert smørepålæg. Og dette ufatteligt lækre smørepålæg smager ufatteligt godt på et frisk hjemmebagt baguette.

Opskriften på baguette er fra den parisiske bager Anis Baoubsa og manden ved helt bestemt hvad han laver. Hans baguette blev nemlig i 2008 blev kåret som Paris' allerbedste! Og det er et aldeles fremragende et af slagsen. Opskriften kan du finde her.

Opskriften på "nutella" - teknisk set bare en "ella" da der ingen nødder er i - er en jeg har tweaket fra bogen Meyers Køkkenbørn. Søde sager.
Hjemmelavet nutella

200g mørk chokolade, ca. 70%            
100g lys chokolade
2,5 dl piskefløde
125g smør i så tern
1,25 dl. sødmælk
60g rørsukker
Korn svarende til ½ stang vanilje

1. Hak begge slags chokolade, fint og kom det i en skål

2. Kom fløde, mælk, sukker og vanilje i en kasserolle og lad det koge op.

3. Når flødeblandingen koger hældes den over den finthakkede chokolade og pisk den til en ensartet masse. Kom nu smørret i og pisk kraftigt i ca. 1 minut.

4. Hæld chokoladen på glas og lad den køle noget af inden du sætter den i køleskabet. Kan holde sig et par uger på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...