tirsdag den 27. september 2011

Toscansk kylling i hvidvin, tomat og hvidløg


Nej, dette har intet at gøre med den "toscana kylling" du kan købe nede i supermarkedet. Dette er blot endnu en go' hverdagsret, som fra tid til anden kommer på middagsbordet og som smager af noget.
Gule ris (ris kogt med gurkemeje eller safran) og en let salat smager godt til.

Toscansk kylling
1 kylling delt i 8, eller 800g bryst i tern         
Smør/olivenolie til stegning
4 fed hvidløg skåret i tynde skiver.
2 kviste frisk timian og salvie (af hver)         
2½ dl. vand eller hvidvin
4 friske tomater skåret i tern.
½ tsk. salt
Basilikum til pynt


1. Kylling runes ved medium/høj varme i smør/olie i 5-7 min.
2. Skru så langt ned du kan for varmen og steg hvidløg, salvie og timian med 1-2 min.
3. Tilsæt de øvrige ingredienser kommes og det hele simrer ved svag varme i ca. 25-30 min. eller mere indtil kyllingen er færdig.
4. Smag evt. til med salt og slut af med en generøst sprinkling af frisk basilikum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...