For en måneds tid siden skrev jeg om halvdårligt vejr og oksekød i grøn karry. Og selv om vejret er blevet en smule bedre (hvis man da kan kalde hagl- og regnstorm i maj for ”bedre”) lader det til at vi ikke helt kan slippe den robuste mad endnu Det betyder en tur ned til thai markedet og shoppe alle råvarerne til langtidssimret tykkam i rød karry.
Der er efterhånden mange steder i København, hvor man kan forsyne sig med råvarer til thaimad. På Vesterbro er der området bag hovedbanen (Reventlowsgade og Halmtorvet), på Østerbro er der Asien Supermarked og Frederiksberg har Chai-Yo Asian Market.
En vidende ekspedient forklarede at rød karry er lettere og
mere parfumeret i smagen end grøn karry, men er lige så stærk. Dens ”lethed og
parfume” skyldes at der er mere galanga, citrongræs og limeblade i. Men nok så
vigtigt er der ikke ristet stødt koriander og spidskommen i, de tunge
krydderier som indgår i den grønne karry. Så ned i indkøbskurven med et bæger
rød karry. Og han foreslog også at jeg intensiverede parfumen ved at tilføje
mere citrongræs, galanga og limeblade. Galanga, som jeg tidligere skrev, er en
slags mild ingefær, med en frisk smag og duft af æble.
Så ned indkøbskurven med det. I modsætning til sidste gang jeg var i nabolaget for at forsyne mig, var ekspedienten denne gang også leveringsdygtig i de små sprøde ærte auberginer. De små auberginer tilføjer lidt crunch i en curry ret.
Velforsynet på thai fronten, var der kun tilbage at hoppe
forbi slagteren efter tykkam og så eller hjemme og koge en (hagl)storm op, som
amerikanerne siger!
Lidt olie 600g oksetykkam i tern 2 tsk. rød karry pasta 2 stilke citrongræs, hakket 1 løg i tynde skiver 2 fed hvidløg, finthakket 2 dl vand | 5-6 limeblade 1 spsk. fiskesauce 3 cm ingefær, skrællet og fintakket 5 cm galanga, skrællet og finthakket 1 dåse kokosmælk (4 dl) 6 mini auberginer i kvarte 85g ærteauberginer |
2. Tilsæt kødet og brun det ved høj varme i 1-2 min.
3. Tilsæt de resternde ingredienser undtagen auberginer og lad det simre til kødet er mørt (1 -1½ time)
4. Når der mangler ca. 10 min. af kogetiden tilsætter du auberginer.
5. Smag til med salt. Server med jasmin ris og top med grofthakket koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar