torsdag den 23. august 2007

Danske fiskefrikadeller med purløg og dild


Fiskefrikadeller er vel omtrent så dansk som det kan blive og lavet med kærlighed kan de smage fuldstændig fantastisk. Disse fiskedrenge her bare lækre og får masser af smag fra dild og purløg. Frisk torsk er rigtig godt og giver den helt rigtige smag af fiskefrikadeller.

Danske fiskefrikadeller med purløg og dild

500g frisk, hakket torsk        
1 æg
1 dl. mælk
½ dl. mel
½ tsk. salt
1 løg, finthakket
1 bundt dild, hakket
1 bundt purløg, finthakket
Smør og olie til stegning

1. Kom alle ingredienser i en skål undtagen purløg, løg og dild, og hak med en stavblender. Herefter rører du resten i. Bruger du færdighakket torsk rører du bare alle ingredienserne sammen.
2. Lad farsen hvile i ½ time eller mere i køleskab.
3. Steg dellerne ved medium varme i riiiigeligt med smør og olie og server med citron.

Til dellerne fik vi kolde kartofler, remoulade og salat lavet på spidskål. Spidskål har en meget fin struktur og en frisk mild smag og er perfekt tilbehør til fiskedellerne.


Salaten laver du som følger:

1. Hak spidskål i fine strimler og bland med tern af agurk, tomat og peberfrugt. Krydr med salt og peber.
2. Så laver du en dressing af 1 spsk. olie og 1 spsk. eddike. Smag til med mere olie/eddike efter smag.

Sværere behøver det ikke være!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...