tirsdag den 7. august 2007

Græsk taziki, laks og salat med grønne bønner, mynte og valnødder

Vi har fået besøg af lidt familie fra jylland. Middagen stod på ovnbagt laks med taziki, kogte aspargeskartofler og salat af grønne bønner, mynte og valnødder. Lækker sommermad, næsten lige så godt dagen efter.

Til kaffen havde Rebekka og jeg bagt kanelsnegle. Opskriften er en fra nettet som vi her i familien har givet vores eget præg. Vi bruger yoghurt for at gøre dejen lige en tand mere blød og lækker, renoncen/fyldet er med mørkt muscovadosukker der er fuld af smag og så pynter vi med smeltet chokolade. Er man til endnu mere luksus kan renoncen tilføjes lidt marcipan.


Grønne bønner med mynte valnødder:

Kog bønner al dente og hæld straks koldt vand på dem. . Frisk mynte hakkes og kommes i en dressing af god olivenolie og hvidvinseddikke - jeg bruger en hvid balsamico. Rist valnødder ved middelvarme på en tør pande og lad dem køle lidt af. Bland det hele sammen og smag til med salt. Få fat i nogle gode valnødder og ja, jeg ved godt at det ikke er sæsson for valnødder. Ofte kan dem man køber i supermarkedet være harske.

Familiens kanelsnegle

1 dl. yoghurt naturel, tykmælk eller andet surmælksprodukt.
2 spsk mælk
50g smør
15g gær
1 spsk. sukker
Vanilie
1 æg
300g mel
1 tsk. stødt kardemomme.
Korn af ½ stang vanilie

Renonce/fyld:
60g smeltet smør
60g mørkt muscovadosukker
1 spsk. kanel
Evt. 60g marcipan

Pensl med smeltet chokolade og hakkede mandler/mandelflager



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...