Svinekoteletter er så dansk som det kan blive og behøver
ikke anden tilberedning end en hurtig tur på grillen og måske noget så udansk
som lidt reven citronskal. Men svinekød og citron går bare fantastisk godt sammen,
som fx i den græske genistreg, souvlaki.
Og selv om citronerne lige nu er fantastiske og fulde af
saft, skal det nu ikke forhindre mig i afvige fra den slagne vej. Om ikke andet så kommer i hvert fald inspirationen til disse svinekoteletter fra et varmt sted, nemlig de amerikanske sydstater. I det mindste tror jeg der er varmt.
Anyways, har jeg det med at hamstre ingredienser til blog
indlæg. Og for noget tid ville jeg gerne have lavet et indlæg om southern fried
chicken, som er kylling marineret i kærnemælk og dernæst paneret i majsmel og stegt i
rigeligt med olie, til sprød perfektion. Møjsommeligt fik jeg købt alle
ingredienserne. Til min store fortrydelse opdagede jeg at det majsmel jeg havde
købt – helt i tråd med tidens ånd – var lavet på fuldkorn, hvilket desværre (og
her håber jeg ikke at forhærdede fuldkorns og spelthippier vil tage mig det ilde op),
for at sige det diplomatisk, er mindre egnet til denne ret.
Så der røg det indlæg. Og i skabet røg fuldkorns majsmelet.
Men så fik jeg den idé at blande halvt majsmel og halvt hvedemel. Og skal jeg
sige det selv var det et af mine lysere påfund (og det siger vel ikke så lidt
om min intelligens at der ikke skal mere til for at opnå betegnelsen ”lysere
påfund). I hvert fald resulterede blandingen i en sprød og lækker ”overfrakke
til svinekoteletterne som altså kom til at erstatte kyllingen.
Metoden er god til mange stykker kød som fx kylling, svinekød og fisk som rødfisk, torsk eller rødspætte. Du kan iblande paneringen forskellige friske krydderurter som timian, oregano eller salvie for at give ekstra smag. Og så lige et par dråber Tabasco som prikken over i’et.
Så skulle De, kære læser, også uforvaret komme til at købe
fuldkorns majsmel, har De hermed et forslag til hvad De kan anvende den til.
4-500g svinekoteletter 3 spsk. hvedemel 3 spsk. majsmel 2-3 dl. kærnemælk | 1 tsk. salt ½ tsk. sød paprika 1½ dl. olie (fx solsikke) Evt. et par dråber Tabasco |
1. Læg koteletter i et fad el. en dyb tallerken, hæld kærnemælk på til de er dækket. Dæk med film eller folie og lad det marinere i køleskabet i nogle timer eller natten over.
2. Bland majsmel, hvedemel, paprika og salt sammen og vend koteletterne heri, til en pæn portion, bliver hængende,
3. Varm olien op i en pande og steg koteletterne ved middelvarme til de er gennemstegt, ca. 4 min. på hver side,
4. Server evt. med Tabasco.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar