søndag den 22. januar 2012

Anmeldelse: Irmas økologisk balance Mælke chokolade med kardemomme


Chokolade og krydderier kan være en himmelsk kombination, men i sidste ende er det nok et spørgsmål om smag. Irma har dog valgt at tilbyde denne variant af mælkechokolade (38%) med kardemomme, som nok mest vil appellere til de kunder der tør prøve noget lidt anderledes.

Emballagen er ikke nogen æstetisk åbenbaring og kunne måske have været flottere. Specilet i betragtning af at chokoladens målgruppe formentlig er de mere "eventyrlystne" forbrugere. Selve chokoladen er dog rigtig flot og har en dyb og glansfuld lysebrun farve.

Chokoladen har et godt knæk når man brækker et stykke af, men som dog er mindre utalt når man tager en bid. Chokoladen smelter også meget fint om end den klistrer en smule til tænderne.

Chokoladen dufter dejligt af mælkechokolade og kardemomme. Det er positivt at kardemomme duften ikke er for markant, men desværre er det nok til at ”overdøve” de krydrede duftnoter der måtte komme fra muscovado sukkeret, der ifølge deklarationen indgår i chokoladen.

Chokoladen er er lækker med en god om end ikke spektakulær smag. Kakaosmagen toner rent igennem og der er noter af karamel og krydderier (fra muscovado sukkeret?). Som forventet er kardemomme smagen meget dominerende og kunne muligvis være tonet en smule ned. Et lille tip kunne være kun at tage et stykke ad gangen. På den måde bliver kardemomme smagen ikke for markant. I sidste ende er det nok et spørgsmål om man kan lide krydret chokolade. Det kan jeg og denne kan være et fint alternativ til mælkechokolade.

Chokoladen får karakteren 8 ud af 10.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...