torsdag den 19. januar 2012

Burmesisk svinekødscurry og risnudler med spidskålssalat med koriander og cashewenødder




Jeg er ikke nogen stor kender af det burmesiske køkken og ej heller af Burma eller burmesisk (mad)kultur. Men fra bøger kan man alligevel få en idé om hvordan landets traditionelle køkken er. Denne simple curry ret har jeg fra David Lees bog Curry retter, men jeg kan også anbefale Vatch's Southeast Asian Cookbook, som udover fantastiske opskrifter fra regionen også har et afsnit om Burma.

Denne curry ret er let krydret i forhold til fx indiske eller thailandske karry retter. Og da den ikke indeholder kokosmælk er det derfor også en lettere ret.

Burmesisk svinekødscurry
Lidt olie til stegning
2 løg i tynde skiver
4 fed hvidløg, finthakket1 løg, finthakket      
Evt. chili efter smag, finthakket
1 tsk. rejepasta (kan udelades)
500g risnudler
5 cm frisk ingefær, finthakket
500 g svinekød i tern, fx nakkekam, eller skinketern
1 tsk. gurkemeje
2 stilke citrongræs, skåret i kvarte
1½ dl grøntsagsfond
2 tsk. soyasauce
1. Varm olien op og svits løg, hvidløg, ingefær og svinekød indtil det er gyldent.
2. Skru ned for varmen og tilsæt gurkemeje, chili, citrongræs og rejepasta og svits med i nogle minutter.
3. Kom fond og soyasovs ved og lad retten simre i ca. ½ time til kødet er mørt. Tilbered risnudlerne efter anvisning og server med rigeligt koriander.

Spidskålssalaten laves som følger. Rist en god portion cashwenødder ved middelvarme, der tager ca. 3 min. Snit ½ spidskål fint, hak ½ bundt koriander groft. Til dressing skal du bruge saften af ½ lime og lidt olie. Bland det hele godt sammen, smag til med salt og top med cashewnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...