
Med Atlanterhavet som kystlinje er maden er rig på fisk og skaldyr. Bahias køkken hylder det simple men samtidig sofistikerede køkken. Måske er den vigtigste ingrediens i Bahias køkken glæden til livet og maden. Det er, om du vil folkesjælen, samba på en tallerken.
Sådan har det sikkert langt fra altid været. Afrikanske slaver blev ansat i de fine hvide hjem som kogekoner og kokke. Og det er i det møde at det særlige Bahia køkken har en stor del af sine rødder.
7-800g kyllingeelår 100g rejer Olivenolie til stegning 2 spsk. rød palmeolie 1 løg, finthakket 3 cm. ingefær, finthakket 1 chili, finthakket (kan udelades) | 1 grøn eller rød peberfrugt 2 fed hvidløg, finthakket 3 spsk. god tomatsovs 1 dl. kokosmælk 25g saltede og ristede peanuts 25g cashewnødder 2½ dl hønsebouillon |
1. Brun kyllingestykkerne i oliven og sæt til side
2. Svits løg i 1 spsk. palmeolie i nogle minutter. Tilsæt peberfrugt og steg i ca. 2 min. Tilsæt hvidløg og steg i 1-2 minutter yderligere. Bruger du chili kan det tilsætte med hvidløg.
3. Kom hønsebouillon ved og lad retten simre til kyllingen er gennemstegt ca. 25-35 min.
4. Blend kokosmælk med peanuts, cashewnødder og ingefær og tilsæt blandingen og lad det simre i 2-3 min.
4. Tilsæt rejer og den sidste skefuld palmeolie og varm igennem i 1-2 min.
5. Pynt med koriander og cashewnødder og server med ris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar