tirsdag den 15. november 2011

Græsk souvlaki med taziki


Alle kender til dage, hvor madlavningen skal gå rigtigt hurtigt, som fx hvis man har gæster til aftensmaden på en hverdagsaften. Til sådan nogle dage er det godt at have noget nemt i baghånden, der lynhurtigt kan smækkes over. Og så gør det selvfølgelig ikke noget at det samtidig er lækker.

Og det er her den græske souvlaki med taziki kommer ind i billedet, fordi meget kan forberedes aften før. Kyllingestykker marineres aften forinden i olivenolie, hvidløg, friskpresset citronsaft og merian som gør den lækker saftig og smagfuld. Og tazikien, bliver bestemt ikke dårligere af at trække natten over. Du kan fx servere lunt pita- eller fladbrød til – eller du kan som jeg koge lidt bulgur. Nu skal du blot stege/griller kyllingen og bikse lidt grønt tilbehør sammen, fx en græsk salat eller grønne bønner. Man kan vel egentlig se dette som den græske pendant til den arabisk marinerede kylling med humus jeg lavede her og også her er det vigtigt ikke at bruge ”neutral marineret” kylling.

5-600g kylling i tern marineres i 2 spsk. olivenolie, saft af ½ citron, 2 fed presset hvidløg og en gavmild mængde frisk merian eller oregano. Stikkes på spyd og steges, fx på en grillpande. Du kan, hvis du vil, også stikke skiftevis løg og peberfrugt på spyddet (se billedet).

Til tazikien river du en hel agurk groft og presser vandet ud af den. Drys agurken med salt og lad saltet trække væden ud af agurken. Kasser væden og bland agurken op med 2-300g drænet yoghurt. Pres 2-3 fed hvidløg i yoghurten, bland godt og sæt i køleskabet. Inden serverings smager du til med salt og 1 tsk. eddike.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...