torsdag den 10. november 2011

Hakket oksekød og hvidkål med ris


Ofte er det sådan at jeg handler ind ikke så forfærdelig længe før at skal i køkkenet for at tilberede aftenens måltid. I en sådan situation er det godt at have nogle gode hverdagsretter i sit repertoire, når inspirationen, helt undtagelsesvis, en sjælden gang, ahem, skulle udeblive, mens man står med hovedet nede i køledisken. En sådan ret er denne og hvis du, ligesom jeg har brug for en simpel og god hverdagsret med hakket oksekød, kunne denne her meget vel være sagen. Retten indeholder masser af gode grøntsager, er velsmagende og kræver ikke de store anstrengelser i køkkenet. Og imens retten simrer, er det tid til hurtig lige at bikse en salat sammen som tilbehør.

Hakket oksekød og hvidkål

Lidt olie
400g hakket oksekød
1 løg i skiver
1 stor gulerod, skrællet og revet        

1 ds. tomatpuré
3 dl. oksebouillon
300g snittet hvidkål
Salt & peber

1. Svits løg i skiver nogle minutter ved svag varme i olien.
2. Tilsæt hakket kød og brun det.
3. Tilsæt tomatpuré og revet gulerod og svits ved høj varme i 1 minut.
4. Tilsæt bouillon og lad det simre i 10 min.
5. Tilsæt hvidkål og lad det simre med i 10 min. (kom evt. mere væde ved) og smag til med salt & peber. Server med kogt ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...