torsdag den 3. november 2011

Penne alla amatriciana


Lysten til at lave denne enkle og dog delikate romerske pastaret fik jeg fra Anthony Bourdain - no reservations in Rome, hvor han får den serveret på et godt romersk trattoria. Rundt om bordet opstår der en ivrig diskussion om hvordan en ægte amatriciana (og carbonara) laves. Og for at det ikke skal være løgn er det også ved at komme til håndgemæng i det lille trattoria - meget underholdende! Se fra ca. 1m 28s inde i klippet.


I al sin skønne enkelhed besår retten af olivenolie, tomat, bacon og pecorino ost, kan laves på 20 min og smager suverænt.

Denne amtriciana lavede jeg med penne, men bucantini, rigatoni, linguini er sikkert også glimrende. I klippet bliver retten lavet med en kort og lidt småbuttet pastatype.

Pasta amatriciana

Lidt olivenolie      
150-200g bacon
Salt
Peber

2½ dl god tomatsovs (fx tomatmarmelade)
(eller 3-4 friske tomater skåret i tern)
4-500g pasta, fx penne
ca. 100g revet Pecorino (ost)

1. Varm olivenolie op på en pande og steg bacon sprødt heri.
2. Kog pastaen til den mangler ca. 1-2 minutter og dræn i et dørslag.
3. Tag bacon op og kom tomat eller tomatsovs på og lad det koge lidt ind.
4. Kom bacon tilbage i sovsen og smag til med salt og peber.
5. Tilsæt pastaen og varm den igennem til den er al dente. Vend Pecorino i og server straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...