tirsdag den 22. november 2011

Indisk molee, curry med torsk i kokos


David Lee, hvem han så end måtte være, har lavet en fantastisk inspirerende kogebog om curries ved navn Curry retter. Og selv om der findes utallige flotte og inspirerende kogebøger, er det som om jeg aldrig får prøvet mere end 2-3 faktiske opskrifter - når det går godt! Lige så ofte ender det med at bogen blot er til inspiration eller "hyggelæsning" og det med rent faktisk at prøve en opskrift bliver aldrig rigtig til noget.

Men med denne bog er det anderledes. Jeg ved ikke hvorfor lige netop denne appellerer til at blive "brugt", men afprøvet opskrifter det har jeg. Flere af dem endda. Og med godt resultat. En af opskrifterne er en indisk Molee, som er en spicy torsk i kokos og som smager super godt. Og så er den et led i planen om at få listet noget mere fisk indenbords. Opskriften er min egen "improvisation" over temaet.

Molee, indisk torsk i kokos

600g torsk i portions størrelser
Lidt olie
1 løg i skiver
2 fed finthakket hvidløg
1 finthakket chili (kan udelades)        


1 tsk. gurkemeje
2 spsk. limesaft (eller citron)
1½ dl. tyk kokosmælk
Salt
Frisk koriander eller persille til pynt

1. Steg løg i olie ved svag til medium varme til de er blevet bløde.
2. Skru ned til svag varme og tilsæt hvidløg og evt. chili og steg 1 minut.
3. Tilsæt gurkemeje og steg yderligere 1 minut.
4. Tilsæt torsk, limesaft og tyk kokosmælk (du kan evt. tilsætte fast kokoscreme) og lad det simre i 10-15 min til torsken er færdig. Smag til med salt og slut af med frisk koriander eller persille.
5. Server med basmati ris og en grøn salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...