Thailandske fiskefrikadeller er en delikat lille tilberedning, hvis du trænger til en variation over de danske fiskefrikadeller, som også er rigtig lækre. Aromatisk rød karrypasta, frisk koriander, citrongræs og lime velsigner disse herleige deller med masser af smag. Fiskefrikadellerne serveres traditionelt med thailandsk agurkesalat og jasminris og det valgte jeg så også at gøre. Opskriften er en jeg fra bogen Far Flung Floyd af den engelske kok Keith Floyd og som jeg har modificeret en smule.
500g frisk hakket hvid torsk         1 æg 1-2 tsk. rød karry | ½ tsk. salt 5-10 limeblade, hakket Olie til stegning |
1. Bland alle ingredienserne, form til frikadeller og steg dem gyldne og sprøde i olien. Server med friskhakket koriander, lime og cashewnødder.
Til agurkesalaten gør du følgende. 1 agurk skære i tynde skiver og blandes med lidt finthakket chili og skalotteløg. Pres saft af en lime over samt evt. fiskesovs. Slut af med koriander og cashewnødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar