søndag den 30. oktober 2011

Etiopisk mad, del 3: Shiro wot etiopisk kikærtepuré


Tredje og - for denne gang - sidste del af det etiopiske måltid. I dag er det så kikærtepuréen, Shiro wot (Yderst til venstre på billedet), du får opskriften på. Som med linse tilberedningen, Mesir wot, er dette en basis ret i det etiopiske køkken. Kikærterne er lækkert krydrede, mætter dejligt -og er perfekt mad til mørke efterårsdage, hvor man kan scoope hele herligheden op med fladbrød!
Shiro wot

20g smør
½ løg
1 fed hvidløg
½ tsk. sød paprika (eller caynne)&nbsp &nbsp &nbsp &nbsp
¼ tsk stødt ingefær
½ tsk. koriander
2 tsk. tomatpuré

½ tsk. spidskommen
¼ tsk. gurkemeje
¼ tsk. stødt bukkerhorn
Lidt friskkværnet peber
Lidt revet muskatnød
250g kogte kikærter (ca. 1 dåse)
¼ tsk. salt

1. Smelt smør ved lav varme og svits løg heri i nogle minutter.
2. Tilsæt hvidløg og svits med 1 minut.
3. Tilføje alle krydderier og svits med i 2 minutter.
4. Tilføj tomatpuré og svits med i 1 minut under omrøring
5. Kom kikærter i og vend rundt til de er dækkede af krydderblandingen.
6. Kom vandet ved, bring det op at koge og lad kikærterne simre ved lav varme i 20 min. Eller mere (tilføj evt. mere vand).
7. Når blandingen er færdig blendes den til en puré. Tilføj om nødvendigt mere vand

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...