tirsdag den 18. oktober 2011

Spanske kødboller, ris og hvidkålssalat med mandler




En af mine favorit kogebøger er Tina Scheftelowitz' og Sonja Bocks ret geniale bog Geniale gryderetter og superbe supper som er fuld af mad der smager af noget. Og masser af velsmag er der i disse spanske kødboller som de to damer står bag. Anis, der smager lidt som fennikel, gør sammen med koriander og paprika disse kødboller til noget helt særligt.

Ærlig talt er jeg ikke helt sikker på hvad der gør disse kødboller spanske, for jeg har googlet lidt på det, og har ikke kunne finde brugen af anis på denne måde i det spanske køkken. Nu skal det så ikke hænge på det - kødbollerne smager fantastisk!

Spanske kødboller

Kødboller:


4-500g hakket oksekød
100g (ca. 1) løg
1 fed presset hvidløg          
1 spsk. vand
1 æg

2 tsk. koriander
½ tsk. cayennepeber el. sød paprika
1 tsk. stødt (stjerne)anis
1 tsk. salt
Peber

Sauce:

100g (ca. 1) løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie          

½ tsk. cayennepeber el. sød paprika
1 spsk. tørret basilikum
2 dåser hk. flåede tomater (800g i alt)

Kødboller: Hak løg og pres hvidløg. Bland alle ingredienser til bollerne og lad dem hvile i min. ½ time. Imens laves saucen.

Sauce: Hak løg og hvidløg og svits dem i olivenolie med basilikum og cayennepeber. Tilsæt tomater og smag til med lidt salt . Simrer ved svag varme i ½ time. Herefter formes kødet til boller og kommes i sovsen.

Salat: Hvidkål skæres i tynde strimler og persillen hakkes. 50-75 gram mandler ristes og det hele blandes sammen. Rør en dressing af olivenolie og eddike, smag til med salt og rør det hele godt sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...