søndag den 2. oktober 2011

Anmedelse: Irmas økologisk balance Mørk Chokolade 70%


Som med Irmas hvide chokolade, jeg tidligere har anmeldt, er der ikke angivet mere på pakken end at den er produceret i Tyskland. Chokoladen kunne muligvis være produceret hos Ludwig Weinrich, som bl.a. er kendt for at producere den økologiske choko serie VIVANI. I hvert fald er nogle af de øvrige chokolader i Irma serien, fx mælkechokoladen, angivet som værende produceret hos den gode hr. Weinrich.

I modsætning til indpakningen af den hvide chokolade er jeg ikke så vild med de rød/brune farver på emballagen her. Selve chokoladen er pæn, om end den kunne have været noget mere blank.

Chokoladen har en lækker sødmefuld duft og duften af kakao toner tydeligt og rent igennem. Aromaen byder også på en snert af røg.

Knækket er fremragende, både når man bryder et stykke af og når man tager en bid af et stykke og chokoladen smelter meget fint i munden.

Smagen kommer i flere etaper. Først en fyldig smag af kakao og sødme efterfulgt af god frugt. Der er dog ingen syrlighed på trods af frugten. Endelig en lang eftersmag med en behagelig bitterhed, som må siges at være ret veludført. Ifølge varedeklarationen indeholder chokoladen muscovado sukker, som jeg dog ikke fandt synderligt fremtrædende. Ligeledes fortæller deklarationen at der i chokoladen indgår kakaopulver.

Nogen der kan fortælle hvorfor man bruger kakaopulver i chokolade?

I modsætning til den hvide chokolade kan denne sagtens bruges i køkkenet, da den smelter til en blank, glansfuld og flydende masse, som kan bruges til fx chokolademousse.

Samlet set er dette en god veltillavet chokolade, som jeg vil give en score på 8, 1 ud af 10 point.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...