fredag den 3. maj 2013

Stegt kyllingeoverlår med sprødt skind, ris og kikærtesalat


I et blogindlæg hos Will Write for Food, læste jeg at en god blogger selv finder på sine opskrifter. Jeg ved at jeg kun er enig med hende i en meget lille udstrækning. Og mange af de blogs som jeg selv synes er gode, kan sagtens poste opskrifter – mere eller mindre modificeret – fra andre kogebøger, andre blogs osv. Så for mig er det helt legitimt at lave opskrifter hentet andre steder fra.

Ikke nok med det, bloggere vil gerne have feed back fra bl.a. andre bloggere. Og læsere der skal bruge opskrifterne – i hvert fald hvis du er lidt som jeg – vil gerne kende til andre læseres oplevelser med opskriften.

Og endelig har i hvert fald de professionelle bloggere jo en interesse i at "reklamere" for deres kollegers arbejde. Det er med andre ord en del af at netværke, en del af spillet. Som Will Write for Food skriver: "Find a group of like-minded bloggers and comment on their blogs, but say something more thoughtful than “Looks delicious“.

 
Det sjove ved denne opskrift er at jeg selv har fundet på den. Til gengæld er den totalt uoriginal, forstået på den måde at der må være ca. 3 milliarder mennesker, der har lavet den før mig.
 
 
Der er to formildende omstændigheder ved denne kylling. Den ene er at det er en suveræn basis opskrift på kylling med sprødt skind. Faktisk er skindet så lækkert og sprødt – i al sin politiske ukorrekthed - at en veninde, der var til middag, foretrak skindet frem for kødet.
 
Den anden er at disse kyllingeoverlår er gode til dage, hvor det bare skal være simpelt. Ikke noget med komplicerede arbejdsgange eller mange smagsindtryk, der skal passe sammen. Smid kyllingen i ovnen og så færdigt.

Hvis du – imod forventning – har tid til overs i de 45 min. kyllingen skal have, kan du bruge kreativiteten her.
 
Og hvordan gør du så? Jo, du tager 5-10 kyllingeoverlår afhængig af hvor manger der skal spise med og drypper lidt olivenolie og salt på skindet. Varm ovnens grill element op på fuld styrke og giver stykkerne 10 min. Dernæst skruer du ned til ca. 180 grader (alm ovn), og giver stykkerne 25 min. mere. Slut af med at skrue tilbage på fuld grill igen og giv dem 10 min. mere.
 
Det giver ikke alene sprødt skind, men også lækkert og saftigt kød. Server med ris, kikærtesalat med feta, rødløg og krydderurter og salat med spidskål og granatæble.

7 kommentarer:

  1. Looks delicious... :D
    Ej, virkelig, det ser super godt ud! Jeg elsker kylling med sprødt skind, det vækker barndomsminder. Vi fik altid kylling med sprødt skind hos min farmor. Uhm....
    Jeg må afprøve din måde at lave det på :)
    - Camilla

    SvarSlet
    Svar
    1. Camilla, ha ha, den var go' :-) Håber du i indlæggets ånd vil melde tilbage med dine erfaringer! Tak for din kommentar og go' weekend.

      PS. Jeg var inde og kigge lidt på din blog og ville lige sige at jeg synes den er super flot lavet.

      Slet
  2. Prøver det lige. Lårene skal på øverste rille under grillen ikke?

    SvarSlet
  3. Hej Thomas. Tak for din kommentar. De behøver ikke være på øverste rille. Jeg synes det er nemmest at styre, hvis du placerer dem midt i ovnen.

    SvarSlet
  4. Mums de blev rigtig gode ❤️

    SvarSlet
  5. Jeg har en kæreste med lamselår. Hvordan foreslår du at jeg skal tilberede dem?

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...